Gelelim Çatlak Kurabiyemizin malzemelerine
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1/4 su bardağı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı ılık tereyağ (yoksa katı yağ kullanın, ama tereyağı tavsiyem)
- 1 yumurta, çırpılmış
- 1 tatlı kaşığı portakal suyu
- süslemek için pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Un, kakao ve pudra şekeri birlikte elenerek hamur yoğurma kabına alınır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı karışımı dahil edilir.
- Çırpılmış yumurta ve portakal suyunu ekleyip, parmak uçlarımızla karıştırıyoruz.
- Kabartma tozunu da ekliyoruz.
- Biraz daha karıştırıp, dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. (yarım saat kadar)
- Pudra şekerini bir kaba alıp, hamurda aldığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları (elimizde çok oynamadan) pudra şekerine buluyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Ortalama 18-20 arası kurabiye çıkıyor.Önceden 200 dereceye ayarladığımız fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder