7 Şubat 2013 Perşembe

Çatlak Kurabiye




Merhabalar hepinize. Biraz heyecanlıyım çünkü sizlerle ilk tarifimi paylaşıyorum.Mutfak maceram çok eskilere dayanmıyor aslında...Deneyerek öğrendiğim tarifleri sizlerle paylaşayacağım bundan böyle.. Gelelim bu güzel kurabiyenin tarifine, bir kaç sitede gördüm benzerlerini.(Kekevi favorim) Deneyerek kendime göre dokunuşlarla damak zevkime uygun hale getirdim :))

Gelelim Çatlak Kurabiyemizin malzemelerine 


Malzemeler:

- 1 su bardağı un
- 1/4 su bardağı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı ılık tereyağ (yoksa katı yağ kullanın, ama tereyağı tavsiyem)
- 1 yumurta, çırpılmış
- 1 tatlı kaşığı portakal suyu 
- süslemek için pudra şekeri


Hazırlanışı:

- Un, kakao ve pudra şekeri birlikte elenerek hamur yoğurma kabına alınır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı karışımı dahil edilir.
- Çırpılmış yumurta ve portakal suyunu ekleyip, parmak uçlarımızla karıştırıyoruz.
- Kabartma tozunu da ekliyoruz.
- Biraz daha karıştırıp, dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. (yarım saat kadar)
- Pudra şekerini bir kaba alıp, hamurda aldığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları (elimizde çok oynamadan) pudra şekerine buluyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Ortalama 18-20 arası kurabiye çıkıyor.Önceden 200 dereceye ayarladığımız fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
                                             AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder